Over mij

Over Tony de Schipper

“Zorg voor Vitaliteit” is zorgen voor voldoende levenskracht. Genoeg energie om dat te doen wat je graag wilt, op jouw manier en op het juiste tijdstip. Hoe bereik je dit? Zorg dat je de levensbatterijen steeds op tijd oplaadt! Dit maakt dat je iedere dag met plezier en met voldoende energie kunt starten. Dit is mijn levensmotto en dit wil ik met je delen!

Mijn achtergrond.
√ Als fysiotherapeut weet ik wat de effecten zijn van bewegen op het menselijk lichaam. 
√ Als sportman pur sang heb ik (persoonlijk) kunnen ervaren wat inspanning met je lijf doet.
√ Door mijn jarenlange ervaring in de (para)medische gezondheidszorg weet ik wat beperkingen kunnen inhouden en hoe je hiermee om kunt gaan.
√ Mijn levenservaring heeft mij inzicht gegeven over de balans van een gezonde geest in een gezond lichaam en vice versa.

Image
Mijn eigen geschiedenis 
Al in mijn vroegste jeugd was ik actief, altijd bezig, een doener en een ontdekker. Ik was altijd te porren voor alles wat met sport en bewegen te maken had. Meestal porde ik overigens anderen. Ik kon goed mee met voetballen, hardlopen, fietsen, was zelfs fanatiek.

Op de middelbare school moest er ook echt geleerd worden en dat vond ik duidelijk minder. Stil zitten behoorde en behoort niet tot mijn kernkwaliteiten. Mijn hart lag nu eenmaal op het sportveld. Met een havodiploma ben ik uiteindelijk begonnen aan mijn studie Fysiotherapie. Misschien was het belangrijkste motief om voor deze opleiding te kiezen wel mijn eigen blessureleed. Hoe dan ook, de opleiding en tot op de dag van vandaag het beroep gaven mij volop de mogelijkheid om mijn interesse in het menselijk lichaam en zijn mogelijkheden èn beperkingen te verbreden en te verdiepen. Die verdieping vond ik allereerst in de orthopedie en wat later ook in de traumachirurgie.

In die periode ontstond bij mij ook de gedachte aan een meer preventieve aanpak. Waarom wachten tot de blessure zich heeft aangediend in plaats van gericht te werken om klachten te voorkomen?!

Weer wat later werd ik gegrepen door een holistische benadering. Lichaam en geest vormen een geheel. Via opleidingen NLP / mindfulness / GLI coach stuitte ik op het begrip ‘Levensenergie’. Het gaat om de balans tussen alle aspecten die ons menselijk bestaan kenmerken: lichaam, gevoel, geest.

Levensenergie is zodoende nu al een jaar of vijf ook het leidende beginsel in mijn praktijk, Zorg voor Vitaliteit. Wanneer je goede zorg voor jezelf hebt, weet hoe je deze zorg kunt aanwenden en als je daadwerkelijk goed voor jezelf zorgt, maak je zorg van “Zorg voor Vitaliteit’!

“De integratie van de verschillende levensdimensies leidt tot balans. Een evenwichtige leefstijl door een holistische aanpak zorgt voor een betere gezondheid!”

Geïnteresseerd?

Wilt u meer weten over mijn diensten of behandelingen?

Contact gegevens

Fysiotherapie Zorg voor Vitaliteit
Tony de Schipper
Haverweg 55 c
6991 BR Rheden

T:  +31 26 362 0636
M: +31 653 759 118 
E: info@zorgvoorvitaliteit.nl

BIG-nummer: 0903494504
KvK: 56638051
AGB-code: 04-120481
AGB-code ZvV: 04-024469

Praktijk open

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zat en Zon
08.00 - 17.30
09.30 - 12.30
09.30 - 12.30
08.00 - 17.30
09.30 - 12.30
in overleg
Openingstijden zijn in overleg passend te maken.