Wat ik doe / Hoe ik doe

Kleinschalige praktijk
Fysiopraktijk Zorg voor Vitaliteit is gevestigd binnen Fysiotherapie & Ergotherapie praktijk De Berkel in Rheden. Het is kleinschalig en straalt een prettige, open sfeer uit. Als onafhankelijke fysiotherapeut en GLI-coach ben ik in staat voor iedere cliënt een persoonsgerichte behandelwijze te bepalen. Maatwerk is essentieel en voor mij vanzelfsprekend, evenals een open en transparante werkwijze. Dit is de basis van juiste samenwerking tot een goed resultaat.

Gecertificeerd en geaccrediteerd
Ik ben ingeschreven in het Kwaliteitsregister Fysiotherapie NL (KRF NL) van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF). Mijn kennis houd ik op peil door het volgen van opleidingen, cursussen en beroepsinhoudelijke training. Daarbij heb ik regelmatig contact met beroepsgenoten.

In mijn praktijk werk ik als zelfstandig algemeen fysiotherapeut dan ook vanuit de richtlijnen van het KNGF. Ik ben BIG-geregistreerd en heb een ABG-code voor zowel algemeen fysiotherapeut als voor GLI Coach.

Als docent fysiotherapie bij Pro Education ben ik op de hoogte van de meest actuele wetenschappelijke stromingen. Het lesgeven aan studenten en dagelijkse werk in de praktijk, levert voor jou “state of the art”-begeleiding op!

De basis van mijn opleiding tot Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) coach is gelegd bij MARK Academy in Dronten. Ik heb mijn eigen weg bewandeld en ben uiteindelijke aangesloten bij de Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland (BLCN). Binnen de module VitGewicht werk ik met het COOL-programma.

Ik heb mijn NLP Practitioner opleiding gevolgd bij Instituut Menz in Huissen. Ik ben mij hier bewust geworden over de effecten van taal op innerlijke neurologische processen. Dit besef geeft mij kennis en middelen om met jou te werken aan een positief zelfbeeld en hierdoor vergroting van je zelfvertrouwen.

Mindfulness geeft inzicht in je eigen handelen en help je de drijfveren hierachter zichtbaar te maken. Mentale balans is een belangrijk gegeven. Ik werk volgens de inzichten van Jon Kabat-Zinn, grondlegger van de westerse Mindfulness methodiek.

Persoonlijke coaching
Inzicht in het proces van de Fysieke, Mentale, Emotionele & Spirituele levensdimensies, geeft je houvast tot het stroomlijnen van je energie. Naast een beter gevoel leidt dit ook tot reductie van (mogelijke) uitval en zorgt voor een hoger "output"!

Bovenstaande inzichten, kennis en ervaring, aangevuld met een flinke dosis enthousiasme zijn de basis van mijn persoonlijke coaching. Individuen en groepen kunnen hiervan profiteren, zowel zakelijk als privé.

Multidisciplinair samenwerkingsteam
Ik werk samen met een multidisciplinair team. Deze samenwerking biedt mogelijkheid tot meer diepgang. De kans op een structurele verbetering van je leefstijl wordt hierdoor nog verder vergroot.

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem contact op voor een persoonlijk advies op maat!

Vitaliteit staat voor levenskracht.

Levenskracht krijgen we door onze batterijen bewust en zorgvuldig te onderhouden. De vraag is alleen hoe je dit doet en wat zelf kunt doen dit zo te krijgen of te behouden? Daarvoor is een goede balans nodig. Ik zorg voor de voorwaarden, jij zorgt voor je eigen balans!

Weer snel terug in beweging. Ik adviseer, begeleid en behandel stoornissen in de houding en/of het bewegen. Dat kan bij blessures van spieren, pezen, banden en gewrichten, maar ook na gevolgen van functiestoornissen aan het zenuwstelsel, de bloedvaten, de longen, het hart en de huid. Geen enkele patiënt is hetzelfde. De behandelmethode maken we op maat.

Ik heb oog voor de totale mens. Klachten hebben invloed op je gedrag. Ik neem dit mee in het stellen van de diagnose en het maken van een behandelplan. Een meerdimensionale benadering, ofwel benadering op zowel psychogeen, emotioneel en fysiek vlak.

Ik streeft er naar samen met jou de primaire oorzaak van de klachten te analyseren en je te begeleiden met het oplossen daarvan. Inzicht in je klacht(en) en de ontstaanswijze, adviseren waar nodig en behandelen. Wanneer de oorzaak van de klachten buiten mijn werkterrein ligt zal ik in overleg met jou kijken naar een multidisciplinaire aanpak.

We beginnen met een intakegesprek om te achterhalen wat de klachten zijn. Daarna een fysiotherapeutisch onderzoek. Ik probeer de eigenlijke behandeling direct te starten.

Naast algemene fysiotherapie kun je bij mij ook terecht voor:

  • Sportgerelateerde fysiotherapie
  • Medical Taping (ook hooikoortsklachten)

Vitaliteit betekent “levenskracht” en wordt gevoed door samenwerking van:

  • een fysiek deel (FQ)
  • emotioneel deel (EQ)
  • mentaal deel (IQ)
  • spiritueel deel (SQ)

Vitaliteit laat je beseffen dat je leeft, maar laat je ook voelen wanneer er een gebrek of disbalans is. Zie de delen als verschillende levensbatterijen die kunnen leeglopen en moeten worden opgeladen.

Vitaliteit kun je sturen, door je bewust te zijn van de processen van lichaam en geest. Samenwerking binnen de delen halen het maximale uit je leven en zorgen voor de juiste energie.

Vanuit mijn (levens)ervaring als fysiotherapeut en leefstijlcoach en door mijn geloof en kennis in gezondheidspreventie, heb ik een weg gevonden dat mij vitaliteit optimaal laat ervaren.

Ik kan je begeleiden tot een gezonde leefstijl. Als Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) Coach beschik ik over kennis en vaardigheden dat jou inzicht in gezond gedrag vergroot.

Een gezonde leefstijl is aan te leren. Je dient dan wel te weten wat gezond gedrag inhoud. Mijn ervaring en kennis geven je inzicht in:

  • zorg voor fysieke gezondheid; regelmatig bewegen en/of sporten wat je leuk vind, binnen je verantwoorde grenzen en dit volhouden
  • zorg voor een mentale gezondheid; balans in denken, handelen en doen
  • zorg voor een emotionele gezondheid; evenwicht in gevoelens en uitingen
  • zorg voor spirituele gezondheid; (in)zicht over wie je bent en wat je wilt in het leven

Voor een wetenschappelijk verantwoord gezondheidsuitgangspunt, maak ik gebruik van een gezondheidsmeting, de VitCheck. Als NLP Practitioner kan ik bijdragen aan je mentale en emotionele gezondheid. Vanuit mindful handelen geef ik ingangen over zelfinzicht en groei.

In samenspraak maken we een passend programma, zodat je gemotiveerd naar reëel haalbare doelen kunt werken. Overgewicht, slaapstoornissen, burn-out, gewrichtsklachten, onrust zijn uitdagingen dat aangepakt kunnen worden.

Mooier en effectiever is natuurlijk wanneer je vanuit preventief oogpunt je leefstijl nu al naar een gezond(er) peil wilt brengen. Uitgangspunt is dan "ik heb nog geen klachten en wil dit zo lang mogelijk zo houden"!

Als leefstijlcoach werk ik naar preventieve integratie en zoek ik met jou naar een passende levensstijl.

Ik adviseer je vooraf aan de modules een VitCheck af te laten nemen. Dit is een nulpuntmeting, waardoor je na verloop van tijd je vorderingen kunt zien. Verder dien je een sportmedische gezondheid verklaring te ondertekenen.

Geïnteresseerd?

Wilt u meer weten over mijn diensten of behandelingen?

Contact gegevens

Fysiotherapie Zorg voor Vitaliteit
Tony de Schipper
Haverweg 55 c
6991 BR Rheden

T:  +31 26 362 0636
M: +31 653 759 118 
E: info@zorgvoorvitaliteit.nl

BIG-nummer: 0903494504
KvK: 56638051
AGB-code: 04-120481
AGB-code ZvV: 04-024469

Praktijk open

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zat en Zon
08.00 - 17.30
09.30 - 12.30
09.30 - 12.30
08.00 - 17.30
09.30 - 12.30
in overleg
Openingstijden zijn in overleg passend te maken.