Vit modules

Fysiopraktijk Zorg voor Vitaliteit beschikt over verschillende methodieken, de VitModules. VitModules zijn programma’s die voor specifieke doeleinden en klachten zijn ontwikkeld. Als ervaren fysiotherapeut, GLI coach, NLP Practitioner en Mindfulness trainer zet ik deze methodieken in, die je leren een meer evenwichtig leven te leiden. Positief stimulerend met een sterk appél op een proactieve levenshouding, begeleid ik je naar een structureel gezonde levenswijze.

Als uitgangspunt voor een medisch verantwoorde opbouw vindt er voorafgaand aan alle modules een VitCheck (TNO-geaccrediteerd) plaats. Deze gezondheidscheck wordt gebruikt als meetpunt voor de gemaakte vorderingen in de tijd.

Fysiopraktijk Zorg voor Vitaliteit heeft de volgende modules ontwikkeld: 

VitAqua is een veilige en gezonde manier om te bewegen en conditie op te bouwen. We trainen in een kleine groep in water van 30 graden met veel individuele aandacht.

Doel en informatie over de module.
Warm water werkt ontspannend. Water zorgt voor een aangename tegendruk, waardoor bewegen eenvoudiger wordt. Tijdens de diverse oefeningen worden de spieren op een verantwoorde manier getraind. De zwaarte en het tempo van de oefeningen wordt aangepast aan het niveau.

Ik begeleid je om klachten te verminderen. Verder draagt het bij tot een betere conditie en stevige spieren. Hierdoor wordt de kans op blessures een stuk minder.

Binnen Ergotherapie & Fysiotherapie praktijk De Berkel is een zwembad met een watertemperatuur van 30 graden en 1.30 m diepte. Een zeer veilige omgeving maken individuele of groepsbegeleiding aangenaam en ontspannen.

Doelgroep
VitAqua is bij uitstek geschikt voor mensen met (chronische) klachten zoals pijnlijke gewrichten, reuma, artrose, hartfalen, (spier)blessures en vermoeidheid. Individueel of als groep.

Duur module: Minimaal 45 minuten.

Tijdstip: Maandagmiddag van 15.00 tot 15.45 uur.

Locatie:Fysiotherapie en Ergotherapie De Berkel Rheden

Vit(Top)Coaching is een coaching module dat bijdraagt aan inzicht in wie je bent, wat je kunt en wat je wilt.

Doel en informatie module

We werken aan jouw weerbaarheid, zodat je eigen krachtige punten gaat leren (her)waarderen en weer positiever in het leven staat. Door gebruik te maken van verschillende modellen om tot meer bewustzijn te komen, kan ik met jou – door bijvoorbeeld wandelen en fietsen – werken aan je mentale status.

Bewegen brengt een ontlading los, wat effect kan hebben op diverse mentale processen. Gericht gezond bewegen draagt bij tot een ontspanning en deze ontspanning kun je prima gebruiken om de gedachten in je hoofd weer te ordenen. Er wordt niet voor niets gezegd dat bewegen “je hoofd leeg maakt”!

Doelgroep
Geschikt voor iedereen die vast zit door een “burn-out”, als je weinig energie hebt door diverse moeilijkheden op je pad, of als je op zoek bent naar evenwicht. Speciaal ook voor leidinggevenden die meer grip willen krijgen op eigen functioneren en leiderschap. Dit is een individuele traject, voor meer diepgang en resultaat

Duur module: Minimaal 90 minuten

Tijdstip: Op afspraak

Locatie: Nader te bepalen

VitFiets is een module dat gebaseerd is op het verbeteren van fietstechniek (MTB, race, randonneur of gewone fiets), voor veiliger rijden (officieel NTFU-trainer), aangevuld met gezondheidsaspecten (verantwoorde trainingsopbouw, uithoudingsvermogen, voeding, kleding, etc.)

Doel
Het is voor mij erg belangrijk je handvatten aan te reiken die je dagelijks leven gezonder maken. Fietsen is namelijk bij uitstek een bezigheid die optimaal bijdraagt aan je vitaliteit.

Info over de module
Rij-technische verbetering, kracht- en conditietraining met een verantwoorde opbouw zijn aspecten waarbij ik je graag begeleid. Als officieel NFTU-trainer beheers ik de fijne kneepjes voor een goede en verantwoorde fietstraining.

Of je nu op de MTB, de racefiets, randonneur of op je gewone fiets de Veluwe wilt verkennen en je wilt ook iets doen aan je vitaliteit, graag begeleid ik je hiermee.

Als uitgangspunt voor een medisch verantwoorde opbouw, start ik met een VitCheck (TNO-geaccrediteerd). Je kunt deze gezondheidscheck gebruiken als meetpunt voor de gemaakte vorderingen in de tijd.

Duur module: Minimaal 45 minuten

Doelgroep: Individuele begeleiding, groepstraining, alle vormen zijn bespreekbaar

Waar en wanneer: Onze Veluwe biedt allerlei uitdagingen. Voor elk niveau en elk persoon.

VitFulness is een module die is ontwikkeld volgens de uitgangspunten van Jon Kabat Zinn: Werken aan “het NU”.

Doel
Deze aandachttraining geeft je ontspanning, kracht en brengt rust en energie. Al deze elementen heb je al in je, je hoeft je er alleen maar van bewust te worden.

Info over de module
Leven in “het nu” is de enige waarheid. Jon Kabat Zinn heeft als grondlegger van de Mindfulness de basis gelegd tot de integratie van het westers pragmatische denken met de oosterse filosofie van het voelen.

Tijdens deze sessies neem ik je mee op weg tot het volgen van je eigen gevoel. Wat geweest is kun je niet (meer) veranderen, wat komt ligt buiten je eigen invloed. De kracht van “het nu” laat je ervaren wat er daadwerkelijk is.

Doelgroep
Geschikt voor iedereen die vast zit door een “burn-out”, als je weinig energie hebt door diverse moeilijkheden op je pad, of als je op zoek bent naar evenwicht. Ik werk in een kleine groep. Bij wensen tot meer diepgang zijn individuele trajecten mogelijk.

Duur module: 45 minuten

Waar en wanneer: Op afspraak

VitGewicht is een module waarin wordt gewerkt aan een structureel gezonde leefstijlverandering. Als GLI Coach werk ik met het COOL-programma.

Doel
Afvallen is geen kwestie van het volgen van een dieet, het voor een periode moeten afzien of het zoeken naar alternatieven waar je eigenlijk niet achterstaat. Een gezond gewicht krijgen én behouden is zoeken naar een leefwijze die bij je past. Waar je volledig achter kunt staan, die dicht bij jouzelf ligt en waar je blij en gelukkig van wordt.

Info over de module
Tijdens deze sessies leer je wat een gezonde leefwijze inhoudt, namelijk dat je gebalanceerd eet en leeft. Dus niet vullen, maar voeden! Dus niet even voedsel naar binnen werken, maar mindful genieten en hier de tijd voor nemen.

Verder is voldoende en goed bewegen een essentieel onderdeel. Door het zoeken naar wat jou leuk en passend lijkt, wordt bewegen een feest in plaats van het moeten afzien. Dus doen wat je energie geeft! Deze combinatie maakt dat het effect alleen maar groter wordt met de kans op een blijvend succes. Graag begeleid ik je in dit proces.

Doelgroep
Wanneer je graag wilt afvallen om hiermee je gezondheid te verbeteren. VitGewicht kan individueel gegeven worden, maar het werken met deelgenoten geeft een extra krachtige impuls. Je voelt je dan ondersteund en meer begrepen.

Duur module: Afhankelijk van persoonlijke wensen, maar minimaal 6 maanden

Waar en wanneer: Tijden zijn in overleg te maken.

VitLopen is een module dat je leert verantwoord te starten met hardlopen vanuit een blessure(gevoeligheid).

Doel
We weten dat (hard)lopen gunstige effecten heeft op het lichaam en de geest. Uitdaging is niet de start van een (hard)loop programma, het is het weten vol te houden! Juist dit heeft mijn specifieke aandacht. Ik begeleid je naar je eigen “olympische” hardloopniveau. Plezier staat hierin centraal.

Info over de module
Aandacht voor techniek, ademhaling, houding en conditieopbouw. Daarnaast geef ik veel informatie over de (medische) achtergronden, zodat je ook weet waarom iets werkt zoals het werkt. Begrip en inzicht in wat je doet werkt positief op je motivatie!

Doelgroep
Voor iedereen die vanuit een blessure (gevoeligheid) wil werken aan een betere conditie. Individueel of in groepsverband.

Duur module: Minimaal 45 minuten

Waar en wanneer: In overleg zijn plaats en tijden nader te bepalen.

VitVitaal is een module waarin je op een ontspannen manier werkt aan een “total body workout”, zonder overmatig zweten, hijgen en/of puffen!

Doel
Op een ontspannen manier werken aan een vitalisering van je hele lijf!

Info over de module
VitVitaal is een beweegprogramma. Ontspannen bewegen, maar wel in “de stretch zone”!

VitVitaal werkt volgens het principe van aandacht en focus. Basis uitgangspunt is mindful bewegen. Ervaren wat het NU brengt met je lichaam en geest, creëert de juiste basis voor optimaal bewegen. Daarnaast combineer ik deze ontspannenheid met krachtelementen, zodat je fris en soepel weer naar huis gaat. Een welkome aanvulling hierop is gebruik te maken van de combinatie met de module VitWandel en/of VitLopen, zodat je ook aan je algemene uithoudingsvermogen kunt werken.

Doelgroep
Voor iedereen die wil werken aan vitaliteit voor lichaam en geest op basis van mindfulness. Bij voorkeur geef ik deze module aan een groep, maar individueel is ook mogelijk.

Duur module: 45 minuten

Waar en wanneer
Het VitVitaal programma wordt op de dinsdagochtend van 10.30 tot 11.15 uur gegeven. In overleg zijn andere dagen en/of tijden mogelijk.

VitWandel is een module waarin in groepsverband over de Veluwe wordt gewandeld, aangevuld met vitaliserende oefeningen.

Doel
VitWandel is een module waarin op een ontspannen manier gewerkt wordt aan het algemeen uithoudingsvermogen.

Info over de module
Wandelen is bij uitstek een geschikte manier om je gewrichten op een gezonde manier te trainen. In groepsverband wordt de Veluwe verkend. Soms is het stevig, met stijgingen en afdalingen. Soms is het rustiger, met meer vlakke delen. Naast het wandelen is er ook aandacht voor algemene oefeningen, waarin het moment NU van belang is. Indien gewenst, worden accenten op individuele basis gelegd, om ieder maximaal aan zijn/haar trekken te laten komen.

Door de gunstige ligging van mijn praktijk ben je in “no time” op Midden Heuven en kun je genieten van de prachtige omgeving.

In overleg kun je als individu of als groep speciale wandelafspraken maken. Te denken valt hierbij aan duur, zwaarte, intensiteit en extra invulling tijdens het wandelen (specifiek gerichte training, mindfulness oefeningen, natuurexcursie, etc.).

Duur module: 45 minuten

Waar en wanneer
Landgoed Midden Heuven in Rheden. Vaste wandelgroep is op donderdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur. Uitgangspunt is "samen uit, samen thuis". Op afspraak zijn zowel individueel als in groepsverband andere tijden en dagen mogelijk.

Ik adviseer je vooraf aan de modules een VitCheck af te laten nemen. Dit is een nulpuntmeting, waardoor je na verloop van tijd je vorderingen kunt zien. Verder dien je een sportmedische gezondheid verklaring te ondertekenen.

Geïnteresseerd?

Wilt u meer weten over mijn diensten of behandelingen?

Contact gegevens

Fysiotherapie Zorg voor Vitaliteit
Tony de Schipper
Haverweg 55 c
6991 BR Rheden

T:  +31 26 362 0636
M: +31 653 759 118 
E: info@zorgvoorvitaliteit.nl

BIG-nummer: 0903494504
KvK: 56638051
AGB-code: 04-120481
AGB-code ZvV: 04-024469

Praktijk open

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zat en Zon
08.00 - 17.30
09.30 - 12.30
09.30 - 12.30
08.00 - 17.30
09.30 - 12.30
in overleg
Openingstijden zijn in overleg passend te maken.